Илюзиите, с които ни държат в матрицата

outlinedd

„В затвора, илюзиите ни дават комфорт“ – Нелсон Мандела Живеем в свят на илюзии. Много от проблемите, които  са ни обсебили и заемат ума ни изцяло са в...

824 0

„В затвора, илюзиите ни дават комфорт“ – Нелсон Мандела

Живеем в свят на илюзии. Много от проблемите, които  са ни обсебили и заемат ума ни изцяло са в резултат на насилствено „засадени“ импулси да станем нещо или някой, които не сме. Това никак не е случайно. Тъй като ние сме индоктринирани в тази авторитарнакорпоративнопотребителска култура,  доминираща в човешкия род обучени сме , че някои аспекти на нашето общество са недосегаеми истини, и че определени начини за съществуване и поведение са предпочитани.

В голяма степен в смисъла на думата ние сме поробени. Мнозина наричат това матрицата, потисничество- система за тотален контрол, който прониква в ума, програмира хората да са шаблон удобен на моделиране в съответсвие с изискванията и да създава реалност, която смятаме за истинска. Колкото и неистинска да е тя. Факт.

1. Илюзията за Закон, Власт и Ред

За много от нас законът е морално, правно задължение, норма, която трябва да спазваме (бел.ред. За България… едва ли!?), а корупцията, лъжата и непрестанните скандали постоянно доказват, че той (законът) е много гъвкав, стига само да  имаш мускулите да го огънеш. Полицейщината е в полза на тези, имащи пари и власт. „Те“ са дори в спалнята ни, имащи всякаква информация за нас. И на целият този фон, замъгляващ ума ни, се водят войни, убиващи и унищожаващи цели народи и култури.

Когато самият закон не се придържа към закона, то той не е закон. Пищността и атрибутите на властта са само за укриване на истината, че настоящият световен ред е основан на контрола, а не на съгласието.

2. Илюзията за просперитет и щастие

Поддържането на илюзията за просперитет е от решаващо значение за икономиката, защото нейното създаване е изградена върху потреблението, измами, кредити и дългове. Банковата самата система е била проектирана от горе на долу, за да създаде неограничено богатство за някои хора и заробването до гроб на останалата част от нас ( Справка: банковата криза в САЩ и Европа, когато банките бяха спасени с парите на данъкоплатците).  Карат ни да вярваме, че щастието е в придобиването на материални придобивки, колкото по скъпи толкова по щастливи би трябвало да сме ( гледайте, която и да е тв програма).

Истинският просперитет е жива среда от изобилие, здраве, щастие и любов и взаимоотношения-нещо различно от „насажданата“ идеология.

3. Илюзията за избор и свобода

Четете дребния шрифт, защото когато дойде сметката, тя се плаща от вас. Свободата е да имаш истински избор, а не избор налаган от пределите на една  корумпирана правна и данъчна система и в границите на културно приети и прилагани норми. Илюзията за свобода и избор са мощен инструмент за подтисничество и така ни привикват към „каишките“, че дори се чувстваме удобно.

4. Илюзията за Истината

loading...