Мечтите се сбъдват, когато успеете да визуализирате всяка подробност

Мечтите се сбъдват, когато успеете да визуализирате всяка подробност. Когато искаме да постигнем някаква цел – в бизнеса или в друга сфера на живота, – винаги трябва да...

662 0

Мечтите се сбъдват, когато успеете да визуализирате всяка подробност.

Когато искаме да постигнем някаква цел – в бизнеса или в друга сфера на живота, – винаги трябва да се стремим да я реализираме в нейната идеална форма, като успоредно се фокусираме върху нея, докато успеем да я визуализираме напълно. Този процес е много важен, ако искаме да реализираме мечтите си.

Когато си поставим високи стандарти и упорстваме, докато реалността се слее с нашия идеал, ще получим желания резултат. Хората, които от самото начало ясно визуализират целите, получават резултат, който е „толкова остър, че направо реже“. И обратното – ако не визуализираме ясно целите си, може да ги осъществим, но крайният резултат няма да бъде „остър“. Неведнъж съм го изпитвал на гърба си.

Когато DDI (настоящем KDDI – японска телекомуникационна компания – бел.ред.) влезе в бизнеса с мобилните телефони, аз заявих на борда на директорите, че навлизаме в ерата на мобилните комуникации. Казах, че в близкото бъдеще хората ще могат по всяко време и отвсякъде да се свържат с всеки. Настоявах дори, че всички хора – от децата до бабите и дядовците – ще си имат собствени телефони. Въпреки, че останалите от борда клатеха глави и се подсмихваха невярващо, аз вече виждах как мобилният телефон – продукт с неограничени възможности – се разпространява. Виждах дори скоростта, с която се случваше този преход. Имах в главата си ясна картина – чак до цената, размера, маркетинговата стратегия и дистрибуцията на продуктите.

loading...