Mercedes създаде самоуправляващ се камион на бъдещето

Самоуправляващи се коли създава не една компания, но какво да кажем за такива камиони? Автомобилният производител Mercedes-Benz разработи Future Truck 2025 (камион на бъдещето), който, по тяхно мнение,...

1546 0

Mercedes-Future-Truck-2025-1Самоуправляващи се коли създава не една компания, но какво да кажем за такива камиони? Автомобилният производител Mercedes-Benz разработи Future Truck 2025 (камион на бъдещето), който, по тяхно мнение, трябва както да помага на водачите на камиони в шофирането, така и значително да намали броя на пътно-транспортните произшествия.

Технологията не е предназначена за автоматично движение по градските пътища, като например автомобилите на Google. Според Mercedes, техните камиони ще бъдат в състояние да се движат автоматично по магистрала, където вниманието на водачите може да бъде намалено и има риск от заспиване зад волана.

Автомобилният производител на камиона на бъдещето използва за контрол технологията Highway Pilot, която може да осъществява движение по магистрала. Въпреки това, за пълен контрол на превозното средство все още ще трябва да помага и водача, който ще изведе камиона на пътя.

Но след като камионът вече се качи на пътя, водачът може да превключи системата на автопилот и напълно да и прехвърли системата за контрол. Водачът може да се занимава с други неща, докато системата подскаже, че трябва да поеме контрола в свои ръце.

loading...