Меркел допуска Великобритания да излезе от ЕС

Ангела Меркел може да престане да настоява за оставането на Великобритания в ЕС, пише  германското списание Der Spiegel. Меркел бе заставена за първи път да допусне възможността  Великобритания...

201 0

Ангела Меркел може да престане да настоява за оставането на Великобритания в ЕС, пише  германското списание Der Spiegel.

Меркел бе заставена за първи път да допусне възможността  Великобритания да излезе от ЕС от миграционните претенции на Камерън, пише вестникът, позовавайки се на източници от кабинета на канцлера и Министерството на външните работи.

По време на неотдавнашен разговор с британския премиер в Брюксел канцлерът даде  ясно да се разбере, че ако Камерън продължи да  настоява за своята инициатива за  миграцията, отношенията на Великобритания и ЕС ще достигнат точката,  от която няма връщане. Предложените от Камерън мерки германските власти смятат за сериозно нарушение на централната част от договорите на ЕС за  свободата на движение.

Камерън многократно публично недоволства от факта, че мигранти от други страни от ЕС (предимно бедните от България и Румъния), злоупотребяват с британската „социална сфера“ и заемат работни места за сметка на англичаните. Той многократно говори за необходимостта от въвеждане на мерки за проследяване на миграцията в рамките на Европейския съюз.

loading...