Метод за възстановяване зрението по Норбеков – заради него хиляди хора вече са забравили за очилата

Тези упражнения ще помогнат за възстановяване на зрението ви и ще засилят мускулите на очите ви. Не бързайте да слагате очила! Мирзакарим Норбеков е човек, благодарение на който...

43141 2

Тези упражнения ще помогнат за възстановяване на зрението ви и ще засилят мускулите на очите ви. Не бързайте да слагате очила!

Мирзакарим Норбеков е човек, благодарение на който огромен брой хора по целия свят са били в състояние да възстановят зрението си и завинаги да се отърват от очилата. Основният принцип на техниката е психологическото освобождение от навика да се смятате за слаб, болен, немощен и неуверен човек. Но не може да се каже, че този метод на възстановяване се основава изцяло на самохипноза, Норбеков също така е разработил серия от упражнения, които дават отлични резултати при лечение на късогледство, далекогледство и астигматизъм.

Изпълнявайки тези упражнения по Норбеков е необходимо да поддържате мускулен тонус: изправени плещи, изправен гръб и да се прави всичко това с усмивка и положителни емоции.

Упражнение за подобряване на зрението 1

Дръжте главата направо, без да я накланяте назад. Очите насочете нагоре (към тавана), умствено продължавайки погледа нататък, през челото, право нагоре.

Упражнение 2

Поддържайки право положението на главата, погледнете надолу, мислено продължавайки погледа в собственото си гърло.

Упражнение 3

 

Погледнете наляво, сякаш през лявото ухо.
Обърнете поглед надясно, сякаш през дясното си ухо.

3

Упражнение 4 – „Пеперуда“

Когато правите упражнението отделете специално внимание на неподвижността на главата, въртете само очите. Следете да не претоварвате очните мускули и се опитайте да получите голяма по размер рисунка в пределите на лицето.

Последователност на движенията на очите: в долния ляв ъгъл – в горния десен ъгъл – в долния десен ъгъл – в горния ляв ъгъл.
След това повторете упражнението в обратен ред: в долния десен ъгъл – в горния ляв ъгъл – в долния ляв ъгъл – в горния десен ъгъл.

След това отпуснете очите и клепачите, помигайте бързо и леко.

Упражнение 5 – „Осмица“

Препоръките за това упражнение са подобни на „пеперуда“. Движете очите си по една пътека, наподобяваща обърната цифра 8 или знака за безкрайност толкова голяма, колкото е възможно, но в рамките на лицето. Движението трябва да бъде в една посока, а след това и в другата. В края на упражнението също трябва да мигате известно време.

loading...