Метод за възстановяване зрението по Норбеков – заради него хиляди хора вече са забравили за очилата

Тези упражнения ще помогнат за възстановяване на зрението ви и ще засилят мускулите на очите ви. Не бързайте да слагате очила! Мирзакарим Норбеков е човек, благодарение на който...

28976 2

Упражнение 6

Това е упражнение за косите мускули на очната ябълка, което развива страничното зрение и се препоръчва при късогледство.

Упражненията трябва да се извършват в тиха обстановка, така че нищо да не ви разсейва или плаши.

Насочете бавно погледа си към върха на носа. Можете да ползвате един пръст и внимателно, без прекъсване да го гледате, като бавно движите пръста към върха на носа. След това погледнете спокойно пред себе си, фиксирайте страничните предмети, но не движете очите си!

След това редувайте:

Поглед към върха на носа, след това пред вас и встрани, без да местите погледа си. Един поглед към носа, а след това – напред и настрани. Един поглед към точката между веждите, а след това отново напред и встрани.

Упражнявайте се 7-8 пъти във всяка посока.

Внимавайте да се получава плавен преход от една точка до друга, редувайки упражненията с мигане. Продължавайте с положителна вътрешна нагласа.

6

Упражнение 7

Вдигнете показалците на ръцете към върха на носа и фиксирайте погледа си върху тях. След това бавно започнете да разтваряте ръцете си хоризонтално: дясното око е фиксирано в показалеца на дясната ръка, лявото – към показалеца на лявата ръка. В случая не разстройвайте погледа си, а използвайте само периферното зрение! Повторете това упражнение няколко пъти, не забравяйте да дадете почивка на очите си.

Упражнение 8 – „Голям кръг“

Поддържайки неподвижността на главата, направете кръгови движения с очите: Представете си пред себе си огромен часовник (за предпочитане със златен цвят), а след това бавно прекарайте очите по часовниковата стрелка, а след това обратно, фиксирайки с очите си всяка въображаем цифра.

Опитайте се да не режете ъглите – трябва да се получи равен кръг. От една тренировка към друга увеличавайте размера на кръга. Повторете упражнението, вдигайки лицето си към небето с отворени очи. След това можете да повторите предишните две упражнения, но със затворени очи.

8

В това видео можете да видите всички тези упражнения:

loading...