Между затъмненията или какво се случва този Август

Сложна е енергията, която ни предстои през Август – месецът на силните емоции и високите температури. Високият градус на случването ще се реализира в сферата на взаимоотношенията, приятелството...

939 0

Сложна е енергията, която ни предстои през Август – месецът на силните емоции и високите температури. Високият градус на случването ще се реализира в сферата на взаимоотношенията, приятелството и любовта.

Два важни събития в астрологичен план предстоят. Това са частичното лунно затъмнение на 07 Август, както и пълното слънчево затъмнение на 21 Август. Тези две събития се разглеждат заедно, защото оформят енергийна пътека, по която трябва всички да минем. Това е път както към другите, така и към самите нас. Този път може да ни сближава с тях, но и да ви раздалечава, дори и окончателно да ни раздели. Най-голямата опасност е да загубим връзката със самите себе си поради страхове, опасения и блокажи. Ако това започне да се случва, потърсете човек, с когото да поговорите и който може да ви върне в реалността.

Всъщност енергията е много двояка. От една страна е напрегната и носи потенциала за личностни кризи, но от друга страна е трансформираща по един положителен начин. С други думи – за да продължим напред, трябва да се освободим от товара, който сме мъкнали до момента. Да, предстоят раздели както в материален, така и в личностен и духовен план. Нещо ще си отиде, за да даде място на новата енергия. Разбира се, че ако се съпротивляваме на промените и искаме да поддържаме статичния си живот до момента, ще ни е изключително тежко. И разбира се – ако се съпротивлявате на промените, тя няма да се случват в пълната им сила, но така и няма да сте освободени от старата енергия, нито ще имате шанс да поемете живота си, след това, с пълни шепи и в дългосрочен план ви очакват редица здравословни и емоционални блокажи.

Какво е по-лесно? Просто да оставите енергията да протече през вас като я наблюдавате и отчитате по какъв начин ви кара да се чувствате и какви промени предизвиква във вас. Оставете се на промените и се доверете на живота, защото той по-добре от вас знае кое е добро и кое не. Ако някой или нещо си тръгне от живота ви сега, то оставете го, не е момент да задържате старото.

Този процес може да стресира неимоверно хора, които са свикнали да задържат и да се гордеят с факта, че нищо не се променя в живота им и те са „стабилни”.  Стабилни често значи статични, а в живота няма нищо статично – той се променя във всеки един момент. Освен това вашата статичност може да е вредна и болезнена за близките до вас хора, които да въстанат срещу нея и да ви провокират да се промените.

loading...