Милиардер иска да засели на Марс един милион човека до 2100 г.

Aмериканският милиардера Елон Мъск е сигурен – за да се гарантира оцеляването на човечеството, е необходимо да се заселят на Марс един милион човека,  за предпочитане до края...

476 0

marsAмериканският милиардера Елон Мъск е сигурен – за да се гарантира оцеляването на човечеството, е необходимо да се заселят на Марс един милион човека,  за предпочитане до края на този век. Той заяви това в интервю за Aeon. Според основателя на SpaceX и Tesla Motors, само когато се решат на тази стъпка, хората ще могат да заселят и други звезди, когато Слънцето започне да умира.

Елон Мъск заяви, че не споделя вярванията на хората, които призовават да се обърнем към природата, да се върнем  да живеем на село и да се откажем от много технологии. Именно разумът и технологиите дават  шанс на човечеството да се доближи по своите възможности до  божество.

Милиардерът е уверен, че няма цивилизация във Вселената , която  може да се развива безкрайно, ако ограничава своето място на пребиваване само на една планета. За да се гарантира оцеляването на човечеството, ние трябва първо да се установим на Марс. Според Елон Мъск, за да се създаде необходимата генетичното разнообразие на Червената планета, там трябва да живеят най-малко един милион души.

loading...