Министърът на здравеопазването на Белгия може да бъде уволнена за наднормено тегло

 52-годишната Маги Де Блок  пое поста министър на здравеопазването в Белгия преди няколко дни, и вече е залята от критики. Цялата работа е в това, че тя тежи ...

1090 0

megi 52-годишната Маги Де Блок  пое поста министър на здравеопазването в Белгия преди няколко дни, и вече е залята от критики. Цялата работа е в това, че тя тежи  128 кг и според много граждани, едва ли може да послужи като модел за човек, водещ здравословен начин на живот,  пише  Mirror.

В действителност, Маги Де Блок  е един от най-популярните политици в Белгия, някои анализатори дори   прогнозират, че може да стане и министър-председател. Въпреки това, фактът, че наскоро дошлата на власт  дясно-центристката партия я назначи за министър на здравеопазването, изненада местните журналисти.

„Едва ли тя ще се справи със задачата да  пропагандира  спорта и здравословното хранене“ –   реагират  представители на някои от медиите. За Белгия, това е особено важно, тъй като  според статистиката, почти 47% от населението страда от наднормено тегло.

loading...