Мистериозна пукнатина в Мексико (видео)

Пукнатината,  дълбока 8 метра и дълга повече от километър, която бе открита миналата седмица в земеделски район в северозападната част на Мексико, причини прекъсването на движението по магистрала...

405 0

505981_rupa_fПукнатината,  дълбока 8 метра и дълга повече от километър, която бе открита миналата седмица в земеделски район в северозападната част на Мексико, причини прекъсването на движението по магистрала 26, която свързва град Ермосильо и брега, а шофьорите трябва да търсят заобиколен път.

Камера, прикрепена към безпилотен самолет, засне   гигантската пукнатина, която на  някои места е  широка  около пет метра.

Геолозите се опитват да определят защо земята се е отворила. Департаментът за гражданска защита предполага, че причината за това е земетресението, което удари Мексико миналата седмица, но геолози от  Университета на Сонора научили, че фермерите от района са направили резервоар за събиране на дъждовна вода, която започнала да потъва дълбоко в  земята. Те смятат, че потокът с вода под земята е  причина за появата на тази пукнатина.

Видео:

loading...