Молитва, написана от Антоан дьо Сент-Екзюпери

Тази молитва е  написана от Антоан дьо Сент-Екзюпери в един от най-трудните периоди от живота му. Тя ни напомня за наи- важните неща и дълбоко засяга душата и...

1587 0

Тази молитва е  написана от Антоан дьо Сент-Екзюпери в един от най-трудните периоди от живота му. Тя ни напомня за наи- важните неща и дълбоко засяга душата и ума.

„Господи, аз моля не за чудеса и не за миражи, а за  сила всеки ден. Научи ме на изкуството на малките крачки.

Направи ме наблюдателен и находчив, за да мога в  многообразието на ежедневието навреме да се спирам върху откритията и опита, които са ме развълнували.

Научи ме правилно да се разпореждам с времето на живота ми. Дай ми фин усет за да разграничавам първостепенното от вторoстепенното.

Аз моля за сила за въздържание за да не се хлъзгам по живота, а разумно да планирам  деня, да мога да виждам  върховете  и далечините и понякога да намирам  време за да се наслаждавам на изкуството.

Помогни ми да разбера, че мечтите не могат да ми бъдат  помощ. Нито мечтите за миналото, нито мечтите за бъдещето. Помогни ми да бъда тук и сега и да приемам този момент като най-важния.

Спаси ме от наивната вяра, че всичко в живота трябва да бъде гладко. Дай ми ясно съзнание, че трудностите, пораженията, паденията и неуспехите са просто естествена част от живота, благодарение на които можем да израстваме и съзряваме.

Напомняй ми, че  сърцето често спори с разума.

Изпрати ме в  точното време при някой, който има смелостта да ми каже истината, но да я каже, обичайки я!
Знам, че много от проблемите могат да бъдат решени, ако ние не направим нищо, затова  ме научи на търпение.

Ти знаеш,  колко много имаме нужда от приятелството. Нека бъдем достойни за този най-красив и нежен дар от съдбата.

Дай ми богата фантазия, за да мога в  точния миг, в точното време,  на точното място, в мълчание или думи , да дам на  някой необходимата топлина.
Направи ме човек, който знае как да  достигне до тези, които са  „на дъното.“
Спаси ме от страха да пропусна  нещо в живота.

Дай ми не това, което аз искам, а това, от което наистина се нуждая.
Научи ме на изкуството на малките крачки. „

loading...


Коментари