Можем ли да се договорим със смъртта?

Като се започне с мистичните сериали и се завърши с религиозните учения, всеки изобразява смъртта по свой собствен начин. За някои това е обикновен човек в тъмна роба,...

479 0

Като се започне с мистичните сериали и се завърши с религиозните учения, всеки изобразява смъртта по свой собствен начин. За някои това е обикновен човек в тъмна роба, за други – ангел или костелива старица с коса в ръка. Но винаги тя изпълнява една функция – идва да вземе живота на даден човек.

Някои смятат, че смъртта, избирайки жертвата, изпълнява волята на съдбата или на Всевишния, изпълнявайки ролята на посредник между световете. Други твърдят, че смъртта сама избира жертвата, и че дори е възможно човек да се договори с нея.

Илюстрациите в книги и популярни холивудски филми са създали в нашето въображение ясен образ на смъртта, която прилича на човек с несменяеми атрибути – черна роба и коса. Но не винаги тя изглежда по този начин.

Някои ясновидци твърдят, че всеки човек има своя собствена смърт. Което важи не само за това как човек ще напусне живота, но и за външния вид на съществото, което ще дойде за него. За някои смъртта изглежда като много красиво създание, а за други – ужасно и отвратително.

Освен това, малко преди края си, човек се намира в особено състояние, в което може да я види. Според една жена с екстрасензорни възможности, няколко минути преди смъртта си, баба и чула стъпки отвън. Макар да била дете, гледала как бабата страда, виждайки смъртта.

Това бил образът на жена в рокля с гол гръб. Дето я помолило да вземе баба му по- бързо, за да я избави от страданията. Смъртта се усмихнала и изчезнала. Същата ясновидка твърди – въпреки че да се види или чуе смъртта може само в определен момент преди края на човека, тя е в непосредствена близост до човека от раждането му.

loading...