До мумия в Китай е открита карта, съставена по сателитни снимки

Китай, хълмът  Навандуй в провинция Хунан. Тук през 1992 г. китайската армия провежда мащабни военни учения. В един от хълмовете сапьори изкопали тунел и изведнъж се натъкнали на...

502 0

Китай, хълмът  Навандуй в провинция Хунан. Тук през 1992 г. китайската армия провежда мащабни военни учения. В един от хълмовете сапьори изкопали тунел и изведнъж се натъкнали на загадъчно съоръжение.

На 12 метра дълбочина се намирала гробница, с  формата на обърната пирамида. В нея имало 4 саркофага, вложени един в друг.

В един от тях лежала увита в коприна мумия на жена. Тялото й не приличало нито на  древноегипетска,  нито на перуанска мумия. То било консервирано по  напълно необичаен начин. Mумията плувала в 80 литра жълтеникава течност.  5 минути след откриването на мистериозната крипта това вещество буквално изчезнало.

77886133 1374596653_1

Аутопсията на загадъчната мумия показала  изненадващи резултати – тялото тежало 35 кг, ставите били подвижни, а  еластичността на мускулите се запазила, дори кожата била с естествения си цвят.1374596682_4

Историците установили самоличността на жената – Син Чжуй- представител на древна тайландска  националността. Тя починала през  168 г. пр. Хр. на  50 години. Но защо е била погребана по такъв уникален начин?

Нито една мумия на Земята не е била погребвана в такъв вид. В саркофага на Син били намерени десетки книги по медицина. Те много подробно описвали сложни   операции на  мозъка,  трансплантация на  сърце и байпас. В древен Китай знаели за медицината на бъдещето. Откъде?

В саркофага археолозите ги чакала и  друга необичайна находка.

На парче коприна, с размер метър на метър, била нарисувана карта. Били изобразени  териториите на три китайски провинции в мащаб 1: 180 000. Картата изглеждала така, сякаш е съставена от снимки, правени от околоземна орбита. Картата на коприната била  сравнена със съвременни снимки на територията на Китай, направени  от  спътници на НАСА. Невероятната и точност поразила  американските учени. Нито една грешка!

Как да се обяснят толкова задълбочените  познания на древните  китайци по  медицина и топография? Защо това знание не е запазено?

От откриването на мумията са минали повече от 30 години. А тайните на мистериозния саркофаг на Син Чжуй все още не са разкрити.

loading...