Най-големият късметлия в света Фране Селак

Всеки знае, че в  света има хора, които могат да оцеляват в такива условия, в които другите ги чака неизбежна смърт. Такъв  човек е хърватски диригент, който по...

891 0

Всеки знае, че в  света има хора, които могат да оцеляват в такива условия, в които другите ги чака неизбежна смърт. Такъв  човек е хърватски диригент, който по време на дългия си живот 7 пъти избягва смъртта, бил е женен няколко пъти и успява да спечели един милион долара от лотарията. Това е Frane Selak и той наистина може да се счита за най-големият късметлия в  света.

Животът на този забележителен човек започва много необичайно. Той е роден в лодка и изглежда този факт е оставил незаличим отпечатък върху съдбата на г-н Селак.

Първата катастрофа, в която успява да оцелее се случва още през 60-те години. Влакът , в който се намирал  дерайлира и пада от мост в реката под него в  ледената вода. Десетки са ранените и загиналите, но той по чудо се отървава почти без драскотина.

Сега той е на 85 години и е бил женен шест пъти. Жените са основната страст на любвеобвилния хърватин и веднъж този фактор се оказва от решаващо значение за него.

Веднъж докато летят със самолет, Френе решил да пофлиртува с млада и красива стюардеса, и затова се оттеглил с в нея в  опашката на самолета. При кацане самолетът се удря в планински връх, в резултат на което  вратата се отваря  и двойката пада от височина 600 метра. Franе пада в купа сено, а  новата му  любима, с която после  живее в продължение на много години, се закачва на  клона на едно дърво и също остава невредима.

loading...