Най-опасните хранителни стоки, внос от Китай. Не ги купувайте!

Китай – страна, която играе важна роля в световната търговия . Тя купува и продава милиарди продукти, услуги и храна годишно. Сред хилядите добри продукти, обаче, се е...

1604 0

Китай – страна, която играе важна роля в световната търговия . Тя купува и продава милиарди продукти, услуги и храна годишно. Сред хилядите добри продукти, обаче, се е наместила цяла ескадрила подлежащи на брак и негодни продукти .

Всяка година обемът на износа на хранителни продукти от Китай се разраства. Приготвили сме ви списък на най-опасните хранителни стоки, внос от Китай. Това са продуктите, на които трябва да обърнете специално внимание!

Чесън
80% от световното производство на чесън идва от Китай. Учените казват, че китайският чесън е пълен спестициди , тежки метали и други опасни вещества. Преди да го изпратят в другите страни, той е напояван с хлор. Така той по-дълго запазва търговския си вид. За да се предпазите, бъдете осторожни и четете етикетите!


Черен пипер
Черният пипер е една от най-популярните подправки. За да се намали цената на този продукт, към него често се добавят лесно скриваеми примеси. В най-добрия случай това са оцветено нишесте и тебешир.

loading...