Най-важните 60 минути от живота ви

Много е разочароващо да разберете, че сте избрали грешен път. В края на краищата  сте похабили  огромно количество време и усилия. И сега трябва да започнете всичко отначало....

221 0

Много е разочароващо да разберете, че сте избрали грешен път. В края на краищата  сте похабили  огромно количество време и усилия. И сега трябва да започнете всичко отначало. Или можете да тръгнете по друг път. И по този път ще ви спести ценно време. За да не се случи това отново, трябва нещо да се направи. Търсене на  нов път. И ние го намерихме. Трябва ви само един (1) час от вашето време. Този час ще промени всичко.

 

Наскоро е било направено проучване сред 12 000 служители по целия свят. 70% от анкетираните са посочили, че не нямат  достатъчно време за творческо или стратегическо мислене. The Times Magazine съобщава, че 110 пъти на ден проверяваме нашия мобилен телефон. Това е средно, а  в някои случаи такива проверки са  2-3 пъти повече. А има и такива, които проверяват телефона си 900 пъти на ден. Представете си, че на гроба ви ще напишат: „Той провери електронната си поща.“ Неприятно чувство, нали?

Само седем прости стъпки може да променят изцяло живота ви. Направете го целенасочен и смислен. Това ще отнеме по-малко от час. Един час от времето ви ще се отрази върху всеки следващ час от живота ви.

Стъпка 1

Изберете място сред природата, където можете да  почувствате естествения ритъм на живота на Земята, а не хиперактивното и нечовешкото темпо на съвременната цивилизация.

Стъпка 2

Напишете въпроса: „Какво щях да правя, ако ми остава една седмица живот?“. Сега отделете  10 минути за отговора.

Стъпка 3

Напишете въпроса: „Какво щях да правя, ако ми остава да живея са един месец?“. Отново  10 минути за отговор.

Стъпка 4

Напишете въпроса: „Какво щях да правя, ако ми остава да  живея само една година?“.  10 минути.

Стъпка 5

Напишете въпроса: „Какво щях да правя, ако ми остава  да живея само пет години?“. Вие имате не повече от 10 минути, за да отговорите.

Стъпка  6

Напишете въпроса: „Какво щях да правя, ако ми е останало да живея само един живот?“. И сега  имате 10 минути  за да   отговорите.

Стъпка 7

И накрая, за  10минути се опитайте отново да прочетете вашите отговори и си задайте въпроса: „Как мога да планирам седмицата си така,  че да бъда  по-близо до това, което съм написал в отговорите си?“.

Животът днес е много бърз и пълен с възможности. Като го усложняваме ние мислим, че всичко правим  правилно. В резултат на това се появяват  безкрайно много отвличащи вниманието фактори и ние нямаме време да се спрем и наистина да помислим. Ние трябва да направим различен избор.

Ние сме в състояние да различим това, от което наистина се нуждаем. Ние можем да създадем живот, който наистина има значение.

loading...