Накараха растенията да дават и електрическа реколта (видео)

Бихте ли искали да използвате вашата ливада за да заредите електромобила си? А да получавате електричество за дома директно от озеленения си покрив? Фирмата Plant-д разработва технологии, които...

409 0

Бихте ли искали да използвате вашата ливада за да заредите електромобила си? А да получавате електричество за дома директно от озеленения си покрив? Фирмата Plant-д разработва технологии, които ще обезпечат изпълнението на всички тези предложения.

Компанията, основана през 2009 г. от David Strik и Marjolein Helder, проектира устройства, позволяващи да се получава енергия от живи растения на всяко място, където те могат да растат. Технологията се основава на естествени процеси и е безопасна както за растенията, така и за тяхната среда.

В процеса на фотосинтеза растенията произвеждат органични вещества, някои от които се използват за растежа на растенията, но повечето от тях не могат да се използват и се извеждат чрез корените в почвата.

big1
Около корените микроорганизми разграждат органичните съединения. При тази дейност те произвеждат електрони. Тези електрони могат да се улавят с електроди. Проучванията показват, че растежа на растенията не страда от „събирането“ на електроенергия. Те продължават да растат, докато произвеждат електроенергия.

 

loading...