Народите, които не се целуват

Според учените целувката не е рефлекс. Децата не знаят как да се целуват. Следователно можете да се научите как да се целувате. Или да не се научите. В...

347 0

Според учените целувката не е рефлекс. Децата не знаят как да се целуват. Следователно можете да се научите как да се целувате. Или да не се научите. В света има много страни, където хората не знаят какво е целуване.

10-то място:  У племената, живеещи на височините Читагонг в Бангладеш, там дори няма такъв  израз  „Целуни ме“, но те казват „помириши ме.“

9-то място: Според записките на Кук, коренните жители на Нова Зеландия по време на срещи се покривали с  воали и взаимно триели носове, издавайки особен вид сумтене и силно засмуквайки  въздух.

8-мо място: Местните жители на остров Санта Mapия при срещи се помирсват и също  трият носовете си .

7-мо място: Папуасите, тасманийците и жителите на остров Фуга във Филипините, поздравявайки се ,  винаги държат в близост до носа или главата си някой предмет с  хубава миризма.

6-то място: На остров Сокотра, разположен в Индийския океан край бреговете на Сомалия, при  поздрав се целуват по рамото.

loading...