Народите, които не се целуват

Според учените целувката не е рефлекс. Децата не знаят как да се целуват. Следователно можете да се научите как да се целувате. Или да не се научите. В...

197 0

Според учените целувката не е рефлекс. Децата не знаят как да се целуват. Следователно можете да се научите как да се целувате. Или да не се научите. В света има много страни, където хората не знаят какво е целуване.

10-то място:  У племената, живеещи на височините Читагонг в Бангладеш, там дори няма такъв  израз  „Целуни ме“, но те казват „помириши ме.“

9-то място: Според записките на Кук, коренните жители на Нова Зеландия по време на срещи се покривали с  воали и взаимно триели носове, издавайки особен вид сумтене и силно засмуквайки  въздух.

8-мо място: Местните жители на остров Санта Mapия при срещи се помирсват и също  трият носовете си .

7-мо място: Папуасите, тасманийците и жителите на остров Фуга във Филипините, поздравявайки се ,  винаги държат в близост до носа или главата си някой предмет с  хубава миризма.

6-то място: На остров Сокотра, разположен в Индийския океан край бреговете на Сомалия, при  поздрав се целуват по рамото.

5-то място: На островите Тонга по време на среща с приятел се взема  ръката му и  силно се трие с нея  носа и устата.

4-то място: На Кралските острови поздравът се заключава в това, че поздравяващите се  внимателно се доскосват с носовете си и след това енергично ги търкат един о друг.

3-то място: У бирманците поздравът се  нарича nomtschi, което  всъщност, означава „вдишване на  аромата».

2-ро място: Китайците се поздравяват приятелски,  докосвайки носовете си, или прекарвайки ги по  бузите един на друг, както нашите дами се преструват, че се целуват.

1-во място: В съвременна Япония се смята за много неприлично целуване пред свидетели. Именно поради тази причина почти никога няма да видите целувка в  японски филм. Японската целувка  е  това: двамата застават на разстояние една крачка един от друг, накланят се напред, и протягайки устни, докосват устните на партньора. Устата в никакъв случай  не бива да се отваря!

loading...