НАСА: Не сме сами във Вселената

izvynzemen-givot

Не сме сами във Вселената, съобщиха учени от НАСА на пресконференция във Вашингтон в понеделник.  Специалистите от НАСА съобщават, че сме много близо до намирането на извънземен живот...

1020 0

Не сме сами във Вселената, съобщиха учени от НАСА на пресконференция във Вашингтон в понеделник.  Специалистите от НАСА съобщават, че сме много близо до намирането на извънземен живот и най-вероятно това ще стане в следващите 20 години.

“ В следващите 20 години съм убеден, че ще открием доказателство, че не сме сами във Вселената“ казва астрономът от НАСА  Kevin Hand . “ Не е възможно само човешката раса да е единствената във цялата Вселена“ продължи той.

Учените вярват, че съществуват много планети подобни на нашата и на някои от тях най-вероятно съществува живот.

С пускането на телескопи от ново поколение през 2018г. ( James Webb Space Telescope ), учените се надяват, че  ще улесни тяхното търсене на извънземен живот в нашата Вселена.

Sara Seager, професор от Massachusetts Institute of Technology обобщава: “ Някъде в близкото бъдеще, хората ще погледнат към звездите и ще си кажат, ето  там около тази звезда обикаля планета-точно като нашата Земя!“

Бел. ред. : Подготвят ли ни за нещо учените в близкото бъдеще? Контакт…?! 

loading...