НАСА завърши изграждането на първия модул на космическия кораб Orion

НАСА завърши изграждането на първия модул на новия космически кораб за многократна употреба Orion. Работата се извършва на територията на космическия център Кенеди във Флорида, пише NASA. Сервизният...

265 0

orionНАСА завърши изграждането на първия модул на новия космически кораб за многократна употреба Orion. Работата се извършва на територията на космическия център Кенеди във Флорида, пише NASA.

Сервизният модул на космическия кораб се очаква да да бъде изстрелян с ракета Delta IV Heavy през декември 2014 година. Първите тестове на кораба Orion предполагат полета му на височина по-малка от шест хиляди километра над земната повърхност.

Смята се, че устройството ще се върне на Земята със скорост до 32 000 километра в час, а температурата на повърхността на капсулата , поради триенето с въздуха, ще се повиши до 2200 градуса по Целзий.

Тестовете на космическия кораб Orion са част от програмата на НАСА за пилотиран полет до Марс. Техническата част на програмата включва създаването на кораб за многократна употреба Orion и свръхтежката ракета-носител Space Launch System (SLS) до 2018 г.

loading...