Нашите ангели пазители комуникират с нас посредством символите в сънищата ни

Сънуването е изключително важна част от живота на индианците. То е вплетено надълбоко в техните традиции и духовни практики. Те дори учели децата си задължително да запомнят това,...

1362 0

Сънуването е изключително важна част от живота на индианците. То е вплетено надълбоко в техните традиции и духовни практики. Те дори учели децата си задължително да запомнят това, което сънували, за да могат след това да го декодират и по този начин сънищата ги направлявали в живота им.

Къде обаче отива душата ни, когато сънуваме?

Остава в тялото ни или пък заедно с нас поема пътешествие извън него? Всички тези въпроси изхождат от презумцията, че имаме само една душа.

Според индианците обаче ние имаме цели … 3. Първата е нашата его-душа, която е вплетена в дъха ни. Втората е тяло-душа, която дава на тялото ни енергия и живот докато сме будни. Третата е нашата свободна душа, която напуска тялото ни докато сънуваме. Така че индианците буквално вярвали, че нашата душа ни напуска докато сънуваме и изследва други измерения. Тя действа, докато физическото ни тяло спи. Другите две души пък остават скачени с тялото, докато свободната душа пътува из света на сънищата. Светът на сънищата Според индианците умът и тялото ни не сънуват.

Те твърдят, че единствено душата ни е способна да сънува, освен това тя пътува из целия свят докато спим. Представителите на древните племена вярват още, че щом се отдели от тялото ни, душата общува с други души на хора, както и с такива на животни. За тях светът на сънищата е също толкова реален, колкото този, който населяваме.

Индианците вярвали още, че животът, който живеем всъщност е един голям сън, а сънищата ни са начинът да си припомним колко преходен е светът всъщност.

loading...