Научната фантастика се превръща в реалност (видео)

Британската отбранителна компания BAE Systems разработва самовъзстановяващи се изтребители трансформери с 3D-принтери на борда за отпечатване на безпилотни летателни апарати във въздуха. Футуролозите от Департамента за изследвания и...

496 0

baeБританската отбранителна компания BAE Systems разработва самовъзстановяващи се изтребители трансформери с 3D-принтери на борда за отпечатване на безпилотни летателни апарати във въздуха.

Футуролозите от Департамента за изследвания и развитие на BAE в Уортън (Lancashire) показаха няколко идеи, които сега разглеждат британските военни. Първата идея е следната- на борда на на боен самолет с 3D-принтери да се печатат малки безпилотни летателни апарати, които след това могат да бъдат разгърнати във военни мисии.

Втората идея е свързана с нанотехнологиите, които ще бъдат използвани за самовъзстановяване на повредени части на въздухоплавателното средство. Според замисъла на инженерите, „раните“ ще се лекуват със специална течност в корпуса на самолета.

И накрая, третата идея – самолети трансформатори, които са в състояние да се разделят на няколко бойни единици, всяка от които ще има собствена роля. BAE описва Transformer като силно маневрена система от малки реактивни изтребители, способни бързо да се адаптират към всеки сценарий. Такъв самолет се планира да бъде оборудван с лазерни оръдия, стрелящи със скоростта на светлината.

loading...