Научно доказано: да се спи с някой е полезно за здравето

Според общото изследване на Andrea Petersen и списание «The Wall Street», когато спите в едно легло с някой, това носи много ползи за здравето ви. И не е...

254 0

Според общото изследване на Andrea Petersen и списание «The Wall Street», когато спите в едно легло с някой, това носи много ползи за здравето ви. И не е само това!

Някои учени са склонни да подкрепят хипотезата, че именно „сън“ с партньор, с когото сме в близки отношения, подобрява здравето и удължава продължителността на живота в сравнение с тези, които са сами.

Ново проучване оспорва предишни научни изследвания, според които жената не спи много добре, когато в леглото и има и някой друг, а двата пола си пречат, когато спят заедно.

Дори ако това е вярно, според Wendy M. Troxel, асистент професор по психиатрия и психология в университета в Питсбърг, „… психологическите преимущества, които получаваме от нощна близост с партньора, компенсира недостатъците от това“.

Така че може би не е необходимо следващия път да се отдадете на бърз секс и след това да го изхвърлите от леглото, а ?

Има и друга причина да обичате партньора си повече, когато спите заедно, това засилва чувството за сигурност и безопасност, което намалява нивата на кортизол – хормона на стреса.

„Когато споделяте едно легло с някого това също така намалява количеството на цитокините, участващи във възпалението, и увеличава окситоцина, така наречения “ любовен хормон „, който облекчава безпокойството и се произвежда от същата част на мозъка, която е отговорна за цикъла“ сън-бодърстване „- твърди «The Wall Street».

loading...