Не си струва да догонвате, да привързвате и да задържате

Вероятно е необходимо да се изживее половин живот, за да се разбере, че не си струва да гоните, да привързвате и да се опитвате да задържите този, който...

809 0

Вероятно е необходимо да се изживее половин живот, за да се разбере, че не си струва да гоните, да привързвате и да се опитвате да задържите този, който не иска да бъде с вас. Има много книги по тази тема, но хората винаги казват: „С ума си разбирам, но не мога да направя нищо“.

Изглежда, че всеки в живота си трябва да преживее своя дял от страдания за да разбере, че трябва да живее в радост, а не в болка. Или „Не се нуждая от това“ идва след „Стига толкова“?

Ясно е, че изборът на партньор и отношенията си правим несъзнателно. Но ако сега сте зле, спрете и помислете за това защо в тази връзка се чувствате зле и с вас се отнасят лошо.

Защо избрахте недостъпен партньор? Защо се опитвате да „бъдете добри“ и да заслужите любов? Защо не можете да си представите живота един без друг, макар да чувствате, че не обичате? Понякога това е трудно да се разбере и да се приеме – значи трябва да отидете при специалист.

Ако вие обяснявате съществуване в отношения с различни безумни думи, като „бие – значи обича“, „отношенията – това е труд“, „страстта дава вдъхновение“, „а на кой му е лесно?“, „всички така живеят“, „в името на деца „и т.н., вие трябва да знаете, че сте се наболи, като на игла, на енергията на разрушението. И разрушавате, на първо място, себе си.

Ако всичко, което вие и вашият партньор сте били в състояние да изградите в отношенията си, е станало кошмар, който се случва в момента, това означава, че вие сте неподходящи един за друг хора, които се опитват да привлекат в живота си това, което според вашата същност не може да го има. Вие сте хора от различни двойки.

Дори и ако вие не сте цялостни личности, дори и да сте много травмирани психически, вие винаги можете да се срещнете с човек, с когото пъзлите на вашите личности ще съвпаднат. Вие се стремите към едно нещо, което на другия му е безразлично. Той се стреми към нещо друго, това не ви притеснява, и сте готови да се откажете.

Хората винаги са наясно с факта, че това не е техният човек – от самото начало на отношенията.

Но се задействат аргументите на удобствата, на целесъобразността на отношенията – „отдавна беше време“, „по-добър няма да намеря“, „с течение на времето той (тя) ще се промени“ и така нататък, но не и мотивите „с този човек ми е добре,“ „животът ми с него (нея) ще бъде по-добър“,“ искам да остарея с нея (него). “

И проблемите започват веднага: не звъни, изчезва без обяснение, не му пука за вашите преживявания, манипулира ви с вашата обич.

Обаждане веднъж месечно – това не е връзка.

Секс на нечия територия без друго съвместно време – това не е връзка.

Студенината по отношение вашите проблеми и радости – е мярка за погрешни отношения.

Когато хората все още не се обичат, а само са си интересни един на друг, всичко е различно. Когато хората могат да образуват двойка, те са в състояние да си говорят още от самото начало. Те могат да елиминират конфликтите и да си прощават несъответствията, те осъзнават, че това е нормално. Те не прекъсват отношенията си заради някакво несъгласие с тяхната гледна точка.

Те се държат като възрастни, които искат да се сближат и търсят за това начини и възможности.

Когато хората се обичат, те разбират ценността на тези взаимоотношения и не спират диалога. Чувствата, съмненията, недоразуменията могат и трябва да се изяснят с думи, без ултиматуми и не под заплаха. „Кажи ми какво не ти харесва, аз съм готов(а) да чуя“ е нормална практика.

„По-добре да мълча за да не стане по-лошо“ – това е неутешителен симптом.

Трудно е, много е трудно да се приеме, че всичко в живота се случва по най-добрия за вас начин. Ако някой човек не се случва в живота ви, не го догонвайте, това означава, че той не бива да е до вас и не трябва да бъде. С вас трябва да са тези хора, с които сте съвместими.

Не викайте извънземните на своята планета, те няма да могат да живеят на нея.

Автор: Лилиън Ахрем

loading...