Недостигът на този витамин причинява мъчителни болка в гърба и ставите!

Изследванията показват, че болките в ставите често се причиняват от дефицита на този витамин! Много хора вярват, че болките в ставите са естествен резултат от процеса на стареене....

2643 0

Изследванията показват, че болките в ставите често се причиняват от дефицита на този витамин!

Много хора вярват, че болките в ставите са естествен резултат от процеса на стареене.

Но има много случаи, когато хората изпитват непоносими болки заради дефицита на витамини. Това е причината, поради която трябва да остават физически активни.

В повечето случаи, остаряването причинява болки в ставите, но болката може да е и резултат от нивото на киселинност, хранене, наднормено тегло. Едно изследване, което е проведено наскоро показа, че болките в ставите често са резултат от недостига на витамин D.

Освен това, ако проблемът не бъде решен навреме, болката се увеличава и може да предизвика проблеми с костите и артрит.

Ето защо е важно да се знаят симптомите на недостига на витамин D в организма:

липса на равновесие
лош сън
парене и сърбеж в краката
болки в краката

Можете също така да направите един прост тест и да видите дали имате дефицит на този витамин. Притиснете силно гръдната клетка и определете на нивото на натиск, което води до болка. Ако почувствате болката почти веднага, тогава определено трябва да увеличите приема на витамин D.

На първо място, с цел да се повиши нивото на витамин D, трябва да се излагате на Слънце в продължение на най-малко 10-15 минути на ден.

Можете да си го набавите и чрез такива храни като яйчен жълтък, риба тон, гъби и скумрия.

Можете също така да използвате и хранителни добавки и по този начин вече няма да е нужно да променяте обичайната си диета. Все пак, имайте предвид, че най-добре е да се консумира добавка с витамин D3, а не с D2. D3 се произвежда естествено от организма в отговор на излагане на слънчева светлина.

Такива добавки могат да включват до 5000 IU от този витамин, както и пробиотици, които отлично влияят на храносмилателната система.

loading...