Нещата, за които хората никога не говорят

Ясно е, че малко жени биха ви казали истинския брой на мъжете, с които са спали. Ясно е, че и малко мъже на първа среща биха признали, че...

3116 0

Ясно е, че малко жени биха ви казали истинския брой на мъжете, с които са спали. Ясно е, че и малко мъже на първа среща биха признали, че са във финансова криза.

Но в тази статия ще говорим за други неща. А именно тайните, които заравяме и оставяме дълбоко пазени в сърцето си.

Като психолог и астролог хората всекидневно идват при мен с най-голямата си болка. Понякога имам чувството, че съзнанието ми се превръща в кутията на Пандора, пълна с житейски истории от царството на Хадес.

Тайни, които хората се страхуват да признаят дори пред най-близките си. Защото се страхуват, че бъдат отхвърлени. Че няма да бъдат приети и ще бъдат по-малко обичани от най-обичаните си. Така слагаме преграда пред най-близките си и реално не допускаме никой до себе си. Преградата често е изтъкана от чувство на вина, срам и неприемане на себе си такъв, какъвто си…

И тук не говорим за това коя жена каква „к***а“ е, нито за това кой мъж колко е беден. Това са просто етикети от обществото. И колкото по-бързо се научим да не третираме себе си и останалите като продукти, толкова по-щастливи ще бъдем.

Най-често хората крият тайни, свързани със семейството. И най-често се срамуват именно от семейството си. А когато бягаме от рода и корените си, често бягаме и от себе си. Не искаме да опознаем и приемем нашите предци до край. Следователно остава и една скрита част от самите нас, която не можем да опознаем. И колкото повече я отбягваме, толкова повече ще се сблъскваме с нея, докато не я приемем.

Ето защо, ако се замислите, ще се сетите за много семейства, които тотално изключват роднина, който е зависим или психично болен. За него никой нищо не казва и споменаването му е тема табу. Ако не го приемат обаче, в рода след време отново се появява човек, който е със същата зависимост или психичен проблем.

Тук много от вас ще кажат унаследеност. Други ще кажат – карма. Но истината е, че карма означава действие. Унаследеността е част от родовата карма. Следователно ние сами я градим с нашите действия. И никое човешко същество не е перфектно. Защото ако беше, то нямаше да е тук. Ето защо добрата семейна карма се гради най-вече с приемственост, благодарност и уважение.

loading...