Невис изпреварва Дилма Русеф преди втория тур на изборите в Бразилия

Ново проучване на общественото мнение преди втория тур на президентските избори в Бразилия показва, че социалдемократът Aесиу Невис изпреварва по популярност с повече от 17,5% действащия държавен глава...

202 0

braziliaНово проучване на общественото мнение преди втория тур на президентските избори в Бразилия показва, че социалдемократът Aесиу Невис изпреварва по популярност с повече от 17,5% действащия държавен глава Дилма Русеф.

Вторият тур на изборите ще се проведе на 26 октомври. Според изготвените от списание Sensus данни,  Невис може да получи 58,8% от гласовете, а  Русеф – само 41,2%.

Това е първото изследване, в което кандидатът на социалдемократите води със значителна преднина пред съперника. Предишни анкети показваха приблизителен  паритет в шанса за победа. В първия кръг Русеф спечели 41,59%, Невис – 33,55%.

В анкетата на  Sensus са участвали 2000 души в цялата страна. Наблюдателите отбелязват, че резкият спад на популярността на Русеф може да бъде свързан със скандала  в държавната енергийна компания Petrobras, чието ръководство бе заподозряно в незаконно забогатяване и корупция.

loading...