Ние привличаме това, за което мислим

Същността на процеса е проста – всичко, което се появява в ума ни, след това се въплъщава в живота ни. Колкото повече внимание обръщаме на някаква сфера от...

730 0

Същността на процеса е проста – всичко, което се появява в ума ни, след това се въплъщава в живота ни. Колкото повече внимание обръщаме на някаква сфера от живота, или на някакъв предмет, явление, толкова повече умът мисли за него, и мислейки за това, той създава бъдеще.

Ние привличаме това, за което мислим. Гледали ли сте филма “Тайната”? Ако не – гледайте го, в този филм се разбулва тайната на създаването на бъдеще чрез ума.

Ако, например, искате да стане художник вие посещавате художествени галерии, изложби, разглеждате картини в интернет, общувате с автори на красиви произведения, записвате се школи на млади художници, които започват да се учат … Умът ви поглъща цялата информация, осъзнава я, генерирайки желания, прави планове и се опитва да ги приложи на практика. И колкото повече сте навлезли “в темата,” колкото повече умът вие е потопен в една или друга сфера, толкова повече тя се проявява в реалния ви живот.

Хората казват: “С какъвто се събереш, такъв ставаш”, това е древна мъдрост. Ето защо мъдрият човек контролира контактите си – той избягва да общува с неподходящи хора или се опитва да ограничи контактите си с тях. Той знае на какви теми не е нужно да се говори, защото зареждайки ума си с отрицателни разговори, човек започва да изпитва негативни емоции (мисли и емоции са взаимосвързани), а защо един мъдър човек трябва да се потапя в негативни усещания?

Умът създава нашето ежедневие от този материал, който получава, а този материал навлиза в ума чрез сетивата. Това е особено вярно за зрението и слуха. Другите сетивни възприятия, разбира се, също влияят на нашия живот – мирис, вкус, осезание – но, вероятно, в по-малка степен.

Ето защо, чрез контрол на “входящата поща” в ума, ние контролираме “изходящата” – нашият живот – това е проста и важна тайна за създаване на бъдещето.

loading...