Нийл Донал Уолш: Груповото съзнание на планетата твори съдбата на Земята

Духовният път на Нийл Донал Уолш започва в момент, в който той е фалирал, разведен и на улицата. Тогава задава въпрос към Бог: „Какво съм направил, за да...

558 0

Духовният път на Нийл Донал Уолш започва в момент, в който той е фалирал, разведен и на улицата. Тогава задава въпрос към Бог: „Какво съм направил, за да заслужа живот, изпълнен с постоянни битки?“ и за негова изненада нещо го кара да продължи да пише отговора. „Действително ли искаш отговор или просто си изкарваш яда?“. Така започват неговите „Разговори с Бога“, които се превръщат в вдъхновение и упование за милиони по света.

Нийл Доналд Уолш е роден на 10 септември 1943 г. в САЩ, в семейство с украински корени. Възпитан в католическото християнство, той има дълбок стремеж към духовната истина в живота. Има 9 деца. Той е писател, лектор и сценарист. Създател е на много неправителствени организации, фондации и сдружения, чрез които помага на хиляди хора в нужда.

Автор е на 29 книги, трилогията „Разговори с Бога“ е най-известната му поредица. Първата му книга е издадена пред 1995 г. и до днес е преведена на 37 езика и е в списъка на най-продавани книги на Ню Йорк Таймс 137 седмици. Книгата е филмирана в Холивуд и разказва истинската история на автора, който от безработен бездомник се превръща в милионер, носещ посланието към човечеството за духовен и осъзнат живот.
Съществува ли съдба и можем ли да я променяме или ни се случва каквото е „писано“ преди идването ни на Земята?
Душата не избира какъв живот да изживее в тази си инкарнация, защото целта е да творим, идвайки на Земята. Чрез всяка наша мисъл, чувство, действие ние променяме ежедневно онова, което наричаме съдба. И тук основният въпрос не е дали съществува тя, а как можем да я управляваме. Отговорът е – чрез осъзнатост.

Свободната воля не е измислица и чрез нея ние всеки ден изграждаме себе си и своята реалност, света, в който живеем. Разбира се, има определени обстоятелства, хора, места, събития, които залагаме предварително за себе си, но това е като подготовка на сцена за театрална постановка, но без написани реплики на главния герой – ти. Ти имаш свободата да действаш, чувстваш и мислиш така както решиш в този момент от живота ти.

Всеки един миг, всяко Тук и Сега ти носи възможността да направиш нов избор за себе си, за това как да живееш, кой да бъдеш. И няма ограничения в това, затова и не бива да съдим хората за живота им, защото нямаме знанието какво всъщност са искали да постигнат, към какво се е стремяла тяхната душа.

loading...