Нов начин да се спестяват пари: Лотария

Лотариите често се наричат „данък върху бедността“ или „данък върху глупостта.“ И двата варианта са отчасти верни: лотарийни билети обикновено се купуват от хора с ниски доходи, като...

258 0

Лотариите често се наричат „данък върху бедността“ или „данък върху глупостта.“ И двата варианта са отчасти верни: лотарийни билети обикновено се купуват от хора с ниски доходи, като повечето от тях успяват да си върнат само малка част от вложените пари в тези билети.

Т.е. лотарията взема пари от хора, които наистина не могат да си позволят излишни харчове , и които би трябвало да харчат, закупувайки наистина жизненоважни неща.

Но се намерили хора, които решили да използват страстта към играта и надеждата за голяма печалба за добро. Тяхната идея е да се създадат специални лотарийни спестовни сметки в банка: всеки път, когато човек попълва сметката си, той получава лотариен билет, който му дава възможност да спечели различни парични награди.

При това вложителят не плаща билета, а цялата сума , която внася, си остава в сметката му. Колкото повече човек се увлича от лотарията, толкова по-често ще попълва сметката си – и вместо безполезни разходи попълва спестяванията си.

Тази нова тенденция през последните години набира популярност. Подобни услуги се предлагат от много организации с нестопанска цел и кредитни съюзи по света, особено в Съединените щати. Идеята се разпространява с голяма скорост.

Остава само да почакаме, докато някой реши да реализира тази идея и у нас.

loading...