Нов тест открива болестта на Алцхаймер със 100% точност

Нещо повече, той е в състояние да  предскаже болестта 10 години, преди началото и. Изследователи от Националния институт по стареене на населението взели кръв от 174 души. Това...

1162 0

Нещо повече, той е в състояние да  предскаже болестта 10 години, преди началото и. Изследователи от Националния институт по стареене на населението взели кръв от 174 души. Това били 70 души с болестта на Алцхаймер, 20 възрастни хора без когнитивно увреждане, страдащи от диабет, и 84 здрави индивиди, пише Zee News.

22 души, страдащи от деменция  предоставили проби, взети  1 до 10 години преди постaвянето на диагноза. Учените забелязали, че пациенти с болестта на Алцхаймер в кръвта си имали  повишени  нива на неактивната форма на субстрата на инсулиновия рецептор (IRS-1). IRS-1 е  първият рецептор в клетката, който се активира от инсулин и изпраща сигнал за присъствието на инсулин, включвайки вътреклетъчни процеси за поглъщането на глюкоза.

Моделът е толкова точен, че изследователите  знаели точно чия кръв е пред тях – пациент с деменция, с диабет или здрав човек. По този начин с анализ на кръвта може да се определи кой е изложен на риск. Вероятно тези хора могат да  предотвратят  болестта чрез промяна на начина си на живот или  започвайки  лечение предварително.

loading...