Новолуние в Дева – Етокакво ни предвещава този период!

Новолуние в Дева настъпи на 9 септември 2018 г. в 18:02 ч. С това стартира 29,5-дневен лунен цикъл и нова вълна от енергия за следващия месец. Този цикъл...

428 0

Новолуние в Дева настъпи на 9 септември 2018 г. в 18:02 ч.

С това стартира 29,5-дневен лунен цикъл и нова вълна от енергия за следващия месец. Този цикъл ще достигне своя връх на пълнолуние, което ще се състои на 24/25 септември.
Навлязохме в Дева от 23 август, заедно с управляващия я Меркурий от 5-ти / 6-ти септември. Девата е един от трите земни знака, които са практични, реалистчни, земни и са по-силно ориентирани към физическия / материалния свят. В сравнение с останалите Земни знаци, той е непостоянен и управляван от Меркурий, което го прави по-приспособим, продуктивен, решаващ проблеми.

Девата е знак, който е ориентиран към задачи – работата, която трябва да се свърши, грижите за тялото и здравето, как да организира живота си, колко продуктивни и устойчиви са и как могат да бъдат полезни. Девата е аналитична, организирана, прецизна, чиста, подредена, дискриминираща и перфекционистка. Също така може да бъде прекалено критична, придирчива и раздразнителна.

Интересно е да се отбележи, че в Северното полукълбо сезонът на Дева е последният месец на лятото, сливащ се с началото на есента през последната седмица на септември. Мнозинството от хората смятат началото на септември (или дори края на август) за края на лятото. Това е така, защото периодът под знака на Дева не е толкова забавен, колкото е предходният – на Лъва и се свързва със започването на работа или училище.

Новолуние в хармонични аспекти с Юпитер и Плутон

Юпитер в Скорпион завършва своя секстил с Плутон в Козирог. Той беше най-силен през януари, когато започна и през април по време на ретроградния Юпитер. Може да направим заключение за това, което се случи или започна в тези периоди. Това Новолуние е в пряк аспект с тези планети и носи своята енергия на Дева.

Връзката Юпитер – Плутон може да доведе до трансформиращи процеси в нашето лично развитие, така и финансово в някои случаи. Също така може да улесни търсенето на по-дълбоки разбирания, истини и да разкрие скрити неща. Може дори да се отрази на развитието около сексуалността, финансите и на това как използваме енергията си. Като се има предвид, че Новолунието в Дева взаимодейства с тази енергия, някои от темите, споменати в предишния параграф, могат да бъдат свързани с нашата работа, задължения, начин на живот и здраве. Някои хора могат да забележат това чрез кариерното си развитие. Юпитер в Скорпион може да отвори много нови врати.

Венера пресича Марс, докато и двете планети са в процес на преход

По време на Новолунието, Венера е на прага между Везни и Скорпион, докато пресича Марс, който е на прага между Козирог и Водолей. Наскоро Марс приключи ретроградната си фаза и все още е в пост-ретрограден период, докато Венера се забавя, за да навлезе в своя ретроград в началото на октомври. Това, добавено към факта, че двете планети сменят астрологичните си знаци в един и същ период означава време за преход на енергиите на Венера и Марс.
Ние сме в период, в който се интегрираме и движим напред с някои от уроците, темите и развитието, придобити по време на Ретроградния Марс това лято. Може да има общо с това как се отстояваме, как поемаме действия, как се справяме с яростта и агресията, а може да има общо и със сексуалността. Докато Венера се подготвя да навлезе в ретроград с Везни и Скорпион, ние постепенно ще усетим ново развитие в любовта, връзките, секса, ценностите, красотата, креативността и и дори финансово. Това ще доведе до нова сцена за необходима нагласа по време на ретрограда и пост-ретрограда от октомври до декември. Пресичането между Венера и Марс може да се отнася и до това как ние прилагаме скорошните уроци и ориентации от Марс към споменатите за Венера теми, които ще преминат през собствените си пренастройки. Тази енергия може да бъде страстна и натоварваща когато се отнася за междучовещката любов и връзки. Някои хора може да изпитат конфликти в тази сфера.

Венера и Марс също прилагат твърд аспект с Уран

Венера е в особено взаимодействие и с Марс, като също взаимодейства с Уран, което може да доведе до внезапни промени, нестабилност, разрухи, загуби, раздели и бунтове както в отношенията, така и финансови. Могат да се появят предизвикателства свързани със свободата. Тази енергия е най-силна около 11 и 12 септември и може да продължава от 17 до 19 септември.

loading...