Новолуние в Риби: Силна интуиция и добра поличба за лични успехи!

На 17.03. в 15:30 часа движението на Луната, която отговаря за емоционалното ни състояние и подсъзнателните ни копнежи, ще съвпадне с това на Слънцето (таланти, изява, Его). Ефектът...

751 0

На 17.03. в 15:30 часа движението на Луната, която отговаря за емоционалното ни състояние и подсъзнателните ни копнежи, ще съвпадне с това на Слънцето (таланти, изява, Его).

Ефектът от Новолунието ще се усеща най-силно от 16.03. до 18.03. Заради този съвпад е много вероятно през тези три дни да не сме особено стабилни емоционално и да имаме конфликт между съзнателните ни нужди и подсъзнателните ни желания. Не е изключено също така да сме доста едностранчиви в разбиранията си и да сме фиксирани в собствената гледна точка, до степен изобщо да не регистрираме чуждите аргументи. За това е добре да не изясняваме отношенията си с другите в периода и да не влизаме в ненужни полемики.

На този ден също Меркурий ще бъде видим за последен път преди да се скрие в лъчите на изгряващото слънце. Ако приемем, че според вавилонците това е денят на пролетното равноденствие 1ви Нисан (според шумерите е друго и по-вярно), то този ден е много творчески, много духовен и ще ни донесе точно това, силна интуиция, духовни преживявания и осъзнатост, много осезателно желание за творчество и учения. Вероятно душите ни ще имат нужда от изкуства, някои може да почувстват желание за творческа или ораторска изява. Изгрева на Луната на този ден с Меркурий и Венера е добра поличба за личните ни успехи и духовни преживявания.

Горното е красивата страна на това Новолуние, което ще бъде определящо за следващите няколко месеца, поне докато не дойде есенното равноденствие. Има и по-негативна страна. Тя е свързана с това, че три негативни планети нараняват и Луната и Венера, и Меркурий в най-нараняващ аспект. Юпитер съвсем малко ще помогне, защото е ретрограден и тъкмо ще обръща движението си.

Горното ще е причина за любовни и приятелски разочарования, сълзи, възможни страхове, тежки емоции, поне, докато луната не се отдалечи от знака, в който е изгряла- още 2-3 дни. И все пак наранената Венера ще остане още известно време в Риби.

Новите начала на този ден са допустими, но с внимание, защото е вероятно да постигнете успех в някакво начинание, но е възможно нараняващите планети да причинят противодействие или противоречия, дори нападки от хора в зависимост от личните ви хороскопи.

loading...