„Ножица“ за премахване на негативизма

Има упражнения, които са в състояние да отстранят негативизма от живота ви. Едно от тези упражнения се нарича  „Отрязване на връзките“ или „Ножица“ То работи чудесно в случай,...

1494 0

Има упражнения, които са в състояние да отстранят негативизма от живота ви. Едно от тези упражнения се нарича  „Отрязване на връзките“ или „Ножица“
То работи чудесно в случай, че негативните последствия  трябва да бъдат премахнати след контакт с някой.

Например, говорили сте с шефа или контрольора в  автобуса и настроението ви се е развалило, вашият ум през цялото време „дъвче“ този случай, мислите ви  се въртят в кръг, връщайки се от време на време към неприятния случай.

Необходимо е да се извърши това упражнение  и целият негативизъм изчезва, настроението е отлично, няма последствия. Прави се така:

Представете си   човека, общуването с когото е било неприятно. Между себе си и него си представете  нещо като въже,  което ви свързва. След това на вдишване повдигнете ръцете си отстрани и нагоре и си представете пред себе си обекта, с който сте „установявали контакта“.
Рязко издишайте и свалете  ръцете си, като ги кръстосате пред себе си  сякаш разсичате пространството с  ръцете си, като ножица,  между себе си и обекта.

С движение на „ножицата“ започнете мислено  да режете въжето. Можете да направите това три пъти, представяйки си как въжето се отрязва постепенно, а  всеки път мястото, по което минава ножицата, става все по-малко здраво.

Почти като във филмите, в които главният герой се държи за въже, а на него първо  започват да се късат  външните нишки, след това още и още, докато най-накрая се скъсва и  последното влакно и след това и цялото въже.

Всъщност можете да  визуализирате така, както искате, и както ви е  по-лесно , скъсването на връзките между вас.

loading...