Нуриел Рубини разказа какви са плюсовете от терористичните актове за икономиките в еврозоната

Икономистът Нуриел Рубини, който предсказа точно началото на финансовата криза през 2008, заяви, че нападенията в Париж биха могли в крайна сметка да подкрепят европейската икономика, пише MarketWatch....

595 0

Икономистът Нуриел Рубини, който предсказа точно началото на финансовата криза през 2008, заяви, че нападенията в Париж биха могли в крайна сметка да подкрепят европейската икономика, пише MarketWatch. Според него, подемът може да започне, ако ЕЦБ разшири програмата за монетарно стимулиране.

Той също така заяви, че светът не го очаква нова глобална рецесия в близко бъдеще. Това се дължи на факта, че по негово мнение, Китай ще избегне „твърдото приземяване“ на икономиката си. По-специално, рецесия не трябва да има и в Съединените щати, въпреки че показателите за БВП през третото тримесечие са значително по-ниски.

Анализаторът добавя, че в обозримо бъдеще петролът няма да струва $ 100 за барел, въпреки влошаването на положението в Сирия. „Аз не мисля, че Сирия има пряко влияние върху цената на петрола,“ – каза Рубини.

loading...