Когато някой те обижда – това е негова болка, а не твоя

„Когато някой те обижда и унизява, когато някой ти дава съвети, които не си търсил, когато някой те счита за виновен за своята болка, когато не те слушат,...

32983 6

„Когато някой те обижда и унизява, когато някой ти дава съвети, които не си търсил, когато някой те счита за виновен за своята болка, когато не те слушат, а безкрайно говорят само за себе си, когато те сравняват с други хора и те игнорират, осъждат или се присмиват над твоите мисли и чувства.

Спри. Вдишай дълбоко.

Знай, че това е тяхна болка, а не твоя. Знай, че те виждат единствено съня, който могат да видят, докато не се събудят. Знай, че те познават не теб, а своите илюзии.

Възможно е да им е трудно да обичат себе си. Възможно е да търсят потвърждение на своите ценности извън себе си. Възможно е да са разделени от своето дишане, тяло, жизненост… и от своето истинско призвание. Възможно е те да живеят в двойнствения свят на добро и лошо, правилно и неправилно, успехи и неуспехи. Възможно е те да са забравили за простата радост на битието.

Възможно е ти да разбираш това. Възможно е ти вече да си бил там, където са те сега.
Не се опитвай да ги променяш. Те не могат да се променят. Не се опитвайте да ги поправяте. Те не искат да бъдат поправени. Колкото повече им оказваш натиск, те толкова повече се отдалечават от теб. Не се заплитайте в мрежите на техните скърби. Бъдете ясни, даже състрадателни, без натиск, върху когото и да е.

Това е нормално, че те са разстроени. Това е действително така. Дайте им свобода, за да бъдат разстроени. Нормално е, че те са разочаровани от теб. Дайте им свобода да бъдат разочаровани. Нормално е, че те те осъждат. Нека да бъдат свободни и в това.

loading...


Коментари

6 comments

 1. Ralitsa Отговор

  От критика до критика има разлика но някои хора него разбират … човек не се обижда ако не смята че е виновен!

 2. Ralitsa Отговор

  Според мен хората трябва да са по човечни и да се изслушват без да налагат мненията си а да стигнат до общ консенсус по този начин ще се създаде общи изводи на базата на съжденията които са направени преди това. Това ще помогне за засилване на отношенията между хората. А кои е компетентен и кои не “ винаги ще има неща които другият човек ще знае различни от твоите“ което те прави нулево компетентен.

 3. ири Отговор

  Който се чувства обиден ,избира позицията на ЖЕРТВА.Никой не отговаря за чувствата на другия човек,а само за своите.Обиден е този,който е РЕШИЛ да се обиди. Бъдете осъзнати,не лъжете себе си.

 4. Емилия Отговор

  Аз в момента съм в такова състояние. С моята соченичка имаме големи проблеми и двете може да ни исключат.

 5. Георги Отговор

  Всяка обида или оценъчен коментар ни дава много информация за този който я казва за неговата ценностна система за моментното състояние и т.н.

 6. Пит Отговор

  Кой беше Джеф Фостър,че не си спомням нещо…аха…поредният гуру-шаман и велик умник.