Огромна слънчева буря се насочва към Земята

Огромна слънчева буря се насочва към Земята. Най-вероятно космическият феномен ще удари планетата утре. Бурята може да извади от строя сателити, да прекъсне електропроводи, но и да предизвика...

535 0

Огромна слънчева буря се насочва към Земята. Най-вероятно космическият феномен ще удари планетата утре. Бурята може да извади от строя сателити, да прекъсне електропроводи, но и да предизвика поразителна гледка, давайки тласък на Северното сияние, пише в. „Дейли мейл“.

Бурята започна миналата седмица вследствие на огромно слънчево изригване. Заредените частици, които са формирали изригването, в момента летят към нашата планета.

Пристигането на слънчевия вятър ще съвпадне с формирането на „равноденствените пукнатини“ в магнитното поле на Земята, които се появяват около равноденствията на 20 март и 23 септември всяка година.

Тези пукнатини отслабват естествената защита на нашата планета против заредените частици, което на свой ред може да доведе до уязвимост от бурята на джипиес системите и навигациите на пътническите полети.

loading...