Омръзна ми да съм омъжена!

Вгледайте се в лицето на тази мила 34-годишна жена. Как мислите, за какво  престъпление е била осъдена  красивата испанка? И защо е наречeна  „Черната вдовица“ и каква  ужасна...

772 0

Вгледайте се в лицето на тази мила 34-годишна жена. Как мислите, за какво  престъпление е била осъдена  красивата испанка? И защо е наречeна  „Черната вдовица“ и каква  ужасна находка е открита в нейното кафене? Оказва се, че тази прекрасна жена хладнокръвно  … е пратила на оня свят двама  свои съпрузи. Причините за това  изглеждат незначителни.

Първият мъж не искал … да се изнесе от къщата, която жената смятала за своя. Вторият  отказал да обясни  флирта си с друга жена, а просто се обърнал  към стената и захъркал. И двамата и за миг не могли да си представят, че ще бъдат застреляни от жената, която някога им се е клела в любов.

И ако първото убийство било случайно, то второто е  подготвено много внимателно.  Жената започва да тренира стрелба и активно се учи да забърква бетон. А  това хич не разтревожило съпруга и. Мъжете като цяло са по природа доверчиви.

Ние, жените, сме хитри и коварни същества. Понякога ние дълго време държим в главата си  коварен план. Точим дълго ножа, който после ще забием в гръб. А мъжът нищо не  подозира.

 Какви причини тласкат жените да се разведат? Нека да анализираме заедно.

– Умора, скука, рутина.
Много жени днес са възпитани от лъскави  списания, любовни романи и сапунени сериали. Те изначално много зле си представят за себе си ролята на жената. В главата им обаче е заседнала представата само за това, какво е длъжен  мъжът да прави – да се грижи за нея, да я забавлява, да я обезпечава. Собствени отговорности по отношение на мъжете в програмата на такива жени,  не са включени. Необходимостта за миене, чистене, готвене изглежда като особено тежа работа. Няколко месеца след сключването на брака, жената започва да се отегчава от тях. Това ли е съществената причина, която  унищожава семейството? За много съвременни жени –  много важна.

– Желанието да бъде свободна отново.
Друг проблем на съвременните жени – липсата на разбиране, че в семейството също така е и задължителна верността. Съвсем доскоро тя можеше да хвърчи с кавалери по клубовете,  да се вози с колата си из нощния града, а сега мъжът и я чака у дома в десет.

Привикнала към сексуална разюзданост, жената изпитва истински разпада от такава  принудителна  моногамия. Понякога мъките  и са толкова силни, че нито чувствата към  съпруга, нито страданията на децата не задържат волната птица в семейното гнездо.

– Финансовите проблеми на съпруг също е честа причина за развод. Независимо от факта, че във всички сапунени опери  съпрузите дават обет да бъдат един до друг и в богатство и в бедност. Съвременните жени някак си са чули само първата част от клетвата. Потребителското отношение  към мъжа  не само не осъждa, но дори се  подкрепя от обществото. Заболял – развод. Разорил се – развод. Защо трябва да се грижи за такъв никаквец?

На четвърто място са  сексуалните проблеми в семейството. Именно  жените са в състояние да прекъснат дългогодишната връзка, поради това, че  не са доволни от качеството на секса. Издигнатият в култ  в дамската литература и порнографията, бурен секс,  може да се окаже  по-скъп от многото години  съвместно  щастие. А и с възрастта потребностите на дамите не  само не избледняват, но също така и се увеличават. Подобна дисхармония води до раздялата на много двойки.

Но не бива да се мисли, че всички жени са извратени, егоистични и безотговорни кучки. За ранимите и романтични души причината за развода може да са  изневерите,  злоупотребата на съпруга с алкохол, насилие в семейството. Но и  първите четири проблема на съвременното общество никой не е отменял.

loading...