Осем продукта за „генерално прочистване“ на организма след празниците

След тежките софри около Коледа и Нова година е добре да се помисли как да помогнем на организма  да оцелее и през 2015 г.  Подсказваме  кои храни могат...

606 0

След тежките софри около Коледа и Нова година е добре да се помисли как да помогнем на организма  да оцелее и през 2015 г.  Подсказваме  кои храни могат да помогнат.

1. Лимон. Той помага да се конвертират токсините  в водоразтворими форми, които в тази форма много по-лесно се отделят. Лимоните също така стимулират черния дроб и пречистват кръвта.

2. Цвекло.  Това е истинска витаминозна бомба! Тя съдържа много бета-каротин, магнезий, калций, цинк, желязо и витамини като С, B3 и B6. Те  помагат   на нашия черен дроб и жлъчния мехур да унищожат  токсини, а  фибрите подобряват процеса на храносмилането и премахват отпадъците. За пречистване на организма се препоръчва да се използва сурово с лимонов сок.

3. Ябълки. Те са не само богати на фибри и хранителни вещества. Те също така стимулират производството на жлъчка, която използва черния дроб, за да се отърве от токсините. Пектинът помага да се отървем от тежки метали и вредните хранителни добавки.

4. Зелени зеленчуци. В зелените зеленчуци се съдържа  голямо количества хлорофил. Той помага на тялото ни да се изчисти от тежки метали, токсини, хербициди и пестициди.

loading...