Още три случая на заразени с Ебола в Европа

В Германия и Австрия лекарите подозират  пациенти, че  са инфектирани с вируса Ебола. Така например, 30-годишна жена със съмнение за вируса Ебола е приета в болница в Берлин....

348 0

ebolaВ Германия и Австрия лекарите подозират  пациенти, че  са инфектирани с вируса Ебола. Така например, 30-годишна жена със съмнение за вируса Ебола е приета в болница в Берлин.

В един от центровете за заетост жена от Западна Африка припаднала. В болницата у пациентката са открити типичните признаци на заболяването. Жената признала, че в родината си е имала контакт със заразени с болестта.

В момента лекарите и полицията издирват всички, с които  жената е  контактувала за да се избегне по-нататъшно заразяване.

В Горна Австрия, двама нигерийци, наскоро завърнали се  от градовете си, са  под карантина със съмнение за Ебола. Проби от кръв са изпратени в  Хамбург за незабавен анализ; резултати се очакват съвсем скоро. Издирват се всички лица, които са били в контакт с тях.

В същото време в Либерия експерименталното лекарство срещу вируса започна да дава ефект. Трима лекари, които са започнали да получават ZMapp – експериментално лекарство от Ебола, показват признаци на възстановяване.

loading...