От 17 април до 7 септември Сатурн става ретрограден

През този период може да нарастне обемът на отговорностите ви, създавайки усещане за тежест. В същото време периодът е подходящ за работа над дългосрочни планове и преработване на...

876 0

През този период може да нарастне обемът на отговорностите ви, създавайки усещане за тежест. В същото време периодът е подходящ за работа над дългосрочни планове и преработване на стратегиите за преодоляване на препятствията.

Когато Сатурн се движи наобратно, той губи способността да пази границите, с което отлично се справя в период на директно движение. Не бързайте да давате съгласието си за примамливи предложения, иначе може да се лишите от контрола над своя живот.

Още една тема на този период е отношението към работата. Възможно е вие да стигнете до извода, че трябва да станете по-отговорни и дисциплинирани. Сатурн винаги възнаграждава тези, които добросъвестно работят, така че времето може да бъде продуктивно, както за кариерно израстване, така и във финансов аспект.

Но не трябва да очаквате бързи резултати, защото

Сатурн не обича да бърза

Бъдете търпеливи, може да се случи така, че да се връщате към даден проект отново и отново. Това е подходящо време да оцените своите победи и неуспехи, да се учите от грешките. Когато планетата възстанови директното си движение, вие ще усетите, че сте станали по-мъдри. Ако директното движение на планетите дава енергия за начало на нещо ново, то ретроградната фаза концентрира вниманието върху приключване на старото. В периоди на ретроградно движение Вселената предоставя възможност да оправите натрупалите се „мърсотии“ вътре в себе си и отново да зададете посоката на своя път.

Сатурн се счита за властелин на кармата и времето. В период на ретроградно движение резултатите от предишни действия се връщат към нас подобно на бумеранг. Сатурн се счита за суров кармичен учител, планета на дисциплината, аскетизма и задръжките. Той ни учи да проявяваме търпение при решаването на материални въпроси, в личните отношения и в другите сфери на живота.

Отношението към тази планета не е еднозначно. От една страна се боят от нея и се прекланят, защото често именно Сатурн инициира всевъзможни неприятни ситуации.

loading...