От „Ислямска държава“ планират да използват бубонната чума като оръжие

Бунтовниците от „Ислямска държава“ са провели изследване на нови биологични оръжия, пише The Telegraph, като се позовава на арабски телевизии. В иззет от тях компютър е намерен доклад...

258 0

imagesБунтовниците от „Ислямска държава“ са провели изследване на нови биологични оръжия, пише The Telegraph, като се позовава на арабски телевизии.

В иззет от тях компютър е намерен доклад от 19 страници за превръщането на бубонна чума в оръжие  за масово унищожение.

„Преимуществата на биологичните  оръжия са  ниска цена и висока скорост на загубите. Ние изучаваме различни начини за разпространението на химически и биологични оръжия на голяма площ“, – се казва в доклада.

В отделен файл на лаптопа е постановлението на ислямския проповедник шейх Насър ал-Фахд, който е в затвор в Саудитска Арабия, даващ на  вярващите разрешение да използват химически или биологични оръжия срещу „неверниците“.

Експерти смятат, че възможността за разработване на биологични оръжия  от бунтовниците от ИД е  висока.

„Ал Кайда“ са били на мнение, че биологичните оръжия са на границата на позволеното, но „Ислямска държава“ нямата такива затруднения. Режимът на Асад използва химически оръжия, и хората видяха колко са ефективни, „- каза Хамиш де Бретън-Гордън, бивш командир на Британската служба за защита от ядрени, биологични и химически оръжия.

loading...