Пълнолуние в Дева: Напрегнат период за подвижните знаци

На 2.03. в 3.00. часа сутринта Луната, която преминава през знака Дева, ще застане в точна опозиция със Слънцето в Риби. Ефектът от Пълнолунието ще се усеща най-силно...

840 0

На 2.03. в 3.00. часа сутринта Луната, която преминава през знака Дева, ще застане в точна опозиция със Слънцето в Риби. Ефектът от Пълнолунието ще се усеща най-силно от 1.03. до 3.03.

Много е важно през дните около Пълнолунието да не стартираме проекти, да не подписваме договори, да не осъществяваме преговори или изясняваме взаимоотношенията си с друг човек. Добре е също така да не предприемаме важни покупки или ремонти, понеже има риск от заблуда и объркване. Периодът е подходящ за завършване на начинания, които са започнали отдавна и чието приключване е планувано и подготвено от предните дни. Трите дни около Пълнолунието са идеални за творчески занимания, медитации, йога и плуване.

През този период е възможно от една страна да усещаме силни вътрешни конфликти, например такива между емоциите и егото си. От друга страна са възможни конфронтации със заобикалящите и трудно постигане на компромис по наболели въпроси.

Ще бъдем изключително чувствителни, състрадателни и сливащи се с околните (Слънце в Риби), от друга ще има част от нас, която да иска да запази автономност, рационалност и ред в мислите и действията си (Луна в Дева).
Важно е всеки от нас да се постарае да намери баланса първо в себе си, после със заобикалящите. Добре ще е в някои аспекти от своя живот да си позволим да бъдем по-крехки и раними, както и по-чувствителни и преживяващи, но също така е добре да не си позволим да загубим себе си в тези мощни чувства, които ще извират от нас и да не се оставим изцяло на емоциите си, понеже до голяма степен те ще объркват преценките ни.

Най- Риби, Близнаци и Стрелец, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях е възможно да изникнат непредвидени конфликти или разправии с някого от обкръжението, които бързо ще отшумяват, стига да съумеят да не драматизират прекомерно анализирайки ситуациите. Важно е също така да се постараят да не реагират първосигнално, ами да си оставят малко време за премисляне и преоценка.

loading...