Папата прогнозира продължителността на престоя си на Светия престол

papa

Папа Франциск заяви, че мандатът му на Светия престол ще бъде краткотраен. За това, според Ройтерс, той е разказал в интервю за мексиканския телевизионен оператор Televisa, излъчено по...

397 0

Папа Франциск заяви, че мандатът му на Светия престол ще бъде краткотраен. За това, според Ройтерс, той е разказал в интервю за мексиканския телевизионен оператор Televisa, излъчено по повод втората годишнина от интронизацията на папата.

„Имам чувството, че Бог ме е поставил тук за кратко време“ – споделя Франсис. Според папата, неговият понтификат няма да надвиши пет години.

В допълнение папата е заявил, че примерът на неговия предшественик Бенедикт XVI, абдикирал за първи път от 600 години, трябва да стане правило, а не изключение. Въпреки това Франциск се изказа срещу идеята за въвеждане на максимална възрастова граница за ръководителите на Римо-католическата църква.

Франциск също така каза, че се чувства задължен да говори от името на имигрантите и бедните хора, защото предците му са заминали от Италия за Аржентина в търсене на работа.

loading...