Първият за Великобритания супермаркет за бедни бе открит в Лондон

В лондонския квартал Ламбет бе открит първият за Обединеното кралство супермаркет за бедни, пише The Independent. Според вестника, този магазин ще позволи на стотици семейства в затруднено положение...

432 0

В лондонския квартал Ламбет бе открит първият за Обединеното кралство супермаркет за бедни, пише The Independent. Според вестника, този магазин ще позволи на стотици семейства в затруднено положение да купуват продукти от марки като Marks & Spencer и Ocado, със  70 процента отстъпка. В бъдеще се планира да бъдат отворени 20 такива обекти в цялата страна.

Правото за закупуване на стоки в Community Shop се предоставя на 750 жители от същия район, за получаващи обезщетения за бедни. Продуктите, които се доставят от супермаркетите в магазина  за бедните, може да са малко- те може да са с  неправилно етикетиране, може да са с  повредена опаковка, тоест ако нямаше такъв магазин, те щяха да бъдат изхвърлени  или да отидат за храна на животните, се казва в статията. В магазина казват, че купувачите ще получават висококачествени стоки на ниски цени.

loading...