Пътуване през Слънчевата система със скоростта на светлината (видео)

Алфонс Свайнхарт e качил във Vimeo видео, което показва нагледно, колко време трябва на слънчевата светлина, за да достигне до различни планети от Слънчевата система, от Меркурий до...

877 0

Алфонс Свайнхарт e качил във Vimeo видео, което показва нагледно, колко време трябва на слънчевата светлина, за да достигне до различни планети от Слънчевата система, от Меркурий до Юпитер.

Авторът на клипа отбелязва, че скоростта на светлината изглежда на хората невероятно висока, но много често не осъзнават какви огромни разстояния в космоса трябва да преодолява. С цел да даде възможност на хората да разберат по-добре процеса на пътуването на фотон светлина, излъчван от Слънцето из просторите на Слънчевата система, той е създал този видеоклип.

В окончателния вариант на творбата си Alphonse Swinehart си е позволил редица волности, които откровено признава.

По-специално това се отнася за планетите и астероидите: той се е опитал да направи всичко възможно най-точно, но не е успял да избегне грешки. Също така създателят на клипа е решил да го завърши след като светлината достигне Юпитер. Това се дължи на факта, че не е искал продължителността на видеото да е повече от час.

loading...