Пентагонът: Русия и Китай искат преразглеждане на установения световния ред

Китай и Русия искат да преразгледат световния ред, установен след Втората световна война, но те ​​трябва да знаят, че Съединените щати може да отговорят на заплахата за своите...

503 0

image19691532_e041c0fe3d28a4c3ca75180fd023de99Китай и Русия искат да преразгледат световния ред, установен след Втората световна война, но те ​​трябва да знаят, че Съединените щати може да отговорят на заплахата за своите съюзници с военни средства. Това съобщи във вторник, заместник-министър на отбраната Боб Уорк, говорейки в Американския съвет за външна политика

„Първо, абсолютно е ясно, че тези две страни (Китай и Русия) укрепват своите позиции в близост до своите граници. И това е едно от нещата, над които ние (САЩ) трябва да работим през следващите няколко години по отношение на това, кои области те считат за жизнено важни „- каза Уорк.

Според него, Вашингтон трябва да намери начини да се убеди, че намеренията на Пекин и Москва „няма да ги доведат до използването на сила, което ще изисква от нас (САЩ) отговор с употребата на военна сила.“ „Ние трябва да разбере, това и да сме сигурни, че Русия и Китай се чувстват сигурни в своите региони“, – добави той.

Според заместник-министъра, „двете страни просто смятат, че някои аспекти на световния ред, който е бил установен през последните 70 години, те биха искали да се  променят.“ „Това изисква сериозно внимание. На стратегическо ниво (трябва да се уточни), ние ще работим с две много силни регионални сили точно сега, „- каза Уорк.

loading...