Пет ретроградни планети през август: Как ще ни се отразят

5 ретроградни планети през втората половина на месец август. Горещия летен месец август ще може да се похвали с цели пет ретроградно движещи се планети. Освен планетата на...

1271 0

5 ретроградни планети през втората половина на месец август.

Горещия летен месец август ще може да се похвали с цели пет ретроградно движещи се планети. Освен планетата на мисълта и комуникациите, Меркурий, чието обратно движение ще продължи от 13.08. до 5.09., ретроградни ще бъдат също така Сатурн (oт 06.04. до 03.09) , небесното тяло, което отговаря за задръжките, ограниченията и отговорностите, Нептун (от 12.06. до 28.11.), планетата символизираща заблудите, жертвата, духовността и неяснотата, Плутон (от 18.04. до 07.10.), отговаряща за трансфомациите, загубите, но и създаването и раждането на новите неща и не на последно място Уран (от 30.07. до 03.01.2018), внезапни промени, ексцентричност, независимост. Ретроградното движение на толкова много планети, ще насочи енергията ни на вътре към собствените ни мисли, цели и желания, но ще затрудни проявленията ни в света, общуването и комуникациите ни с останалите, ще забави постиженията ни, ще усили усещането ни за обърканост, неяснота, хаос. По всяка вероятност ще се усещаме уязвими.

Трудно ще постигаме желаното. Възможно е да се сблъскваме с пречки или да имаме трудности заради обстоятелства или заради хора от обкръжението ни.

Не е изключено да се стремим към промяна и ново начало, но да не знаем, как точно да ги постигнем. Много е вероятно важни за нас неща да са подлагани на изпитание през периода и да полагаме повече старание от обикновено, за да имаме успех в начинанията. Ключовата дума за месеца ще бъде търпение. Колкото по-търпеливи сме в ежедневен план и колкото по-малко форсираме нещата, толкова повече време ще си даваме за размисъл и анализ и толкова по-малко грешки ще допускаме от невнимание или прибързване.

Най-потърпевши от ретроградността на планетите ще бъдат подвижните знаци Дева, Риби, Стрелец и Близнаци, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци, защото три от планетите ще се движат на обратно през тях, Сатурн преминава през Стрелец, Меркурий през Дева, Нептун през Риби, като в голяма част от периода трите ще образуват по между си напрегнатата конфигурация Тао-квадратура.

loading...