Петнадесет минути на ден

stres

Приемаме стреса като даденост. Той е част от начина ни на живот. Винаги времето не ни стига, нямаме достатъчно любов, нямаме достатъчно пари, изживявания и удобства в живота...

416 0

Приемаме стреса като даденост. Той е част от начина ни на живот. Винаги времето не ни стига, нямаме достатъчно любов, нямаме достатъчно пари, изживявания и удобства в живота ни. Принудени сме да търсим повече, повече и все повече.
Стрес. Стрес. Стрес.

Острият стрес, ако е продължителен, намалява броя на белите кръвни телца, а хроничният стрес намалява способността на тялото да се преборва с болестите.
Много хора не осъзнаавт, че страдат от стрес. Те може да са изложени на свръхизтощение, без да разбират колко голямо е напрежението в живота им.

Кои са част от признаците? Ето няколко въпроса, които е добре да си зададете. Отегчени ли сте от работата? Изгубили ли сте ентусиазма, който някога имахте? Отношенията ви с другите хора гладко ли протичат, или има прекалено много търкания? Затруднявате ли да си спомните важни неща? Плашите ли се, когато трябва да се захванете с нещо ново?
Понякога стресът ни разяжда толкова постепенно, че вече не чувстваме същата жизненост както преди. Не е задължително да се чувствате остарели на 40, на 50, на 60, дори и на 70.

loading...