Писмо от миналото: един необичаен проект на учител-ентусиаст

Брус Фарер  смята себе си за един обикновен учител. Всеки негов  ученик ще ви каже обратното . В продължение на няколко десетилетия Фарер  дава  на своите ученици една...

400 0

Брус Фарер  смята себе си за един обикновен учител. Всеки негов  ученик ще ви каже обратното .

В продължение на няколко десетилетия Фарер  дава  на своите ученици една и  съща задача: да напишат подробно, на десет листа,  писмо до себе си …но след  двадесет години. В писмото трябва да има размисли за настоящето, както и планове за бъдещето,  и надежди,  и страхове,  и предположения за това, какъв ще бъде животът след  две десетилетия.
0407_teacher-letters-e1396883348970-624x392
И сега, вече на   пенсия, Фарер всяка година взима  купчина съчинения от преди 20 години и ги доставя или изпраща по пощата на бившите си ученици – без значение къде по  света се намират те (с повечето от тях учителят си кореспондира и досега).

За повечето от  бившите ученици това „послание от миналото“ е  почти чудо. Мнозина го четат заедно със  собствените си деца – ученици. Много от тях признават, че тези съчинения  са им помогнали да погледнат по нов начин на живота си, станали са импулс за  изпълнение на отдавнашни мечти, и са им позволи по-добре да  разбират  децата си.

loading...